Najvažnija oprema za grafičke dizajnere u 2019. godini

Biti grafički dizajner ne podrazumijeva samo korištenje najnovijih hardwarea i softwarea; ideja i sama njezina realizacija daleko su važniji od same opreme. Ipak, uvijek vrijedi ulagati u najbolju opremu jer se tako može povećati uspješnost izvedbe.

Najvažnija oprema za grafičke dizajnere u 2019. godini

  • kalibrator monitora: kalibrator monitora omogućuje podešavanje slike na računalu ovisno o radnom okruženju. Može biti riječ o jednom ili više monitora spojenih na istu ili različitu mrežu. Najnovija tehnologija ovog uređaja mjeri i podešava prikaz na ekranu kako bi korisnik dobio optimalne rezultate. Ipak boja i kontrasti svjetla i sjene imaju veliku ulogu u grafičkom dizajnu.
  • tvrdi disk: vjerujemo da svi shvaćaju važnost kvalitetnog tvrdog diska kao obavezne opreme. Nitko ne želi da mu svi podaci i projekti jednostavno nestanu, a to se vrlo lako može dogoditi ako su pohranjeni na najjeftinijem i nepouzdanom tvrdom disku.
  • stylus olovke: stylus olovke su također neizostavni dio opreme grafičkog dizajnera koja radi poput prave olovke, samo što se koristi na zaslonu tableta ili mobitela. Savršeni je alat za ručno oblikovanje elemenata grafičkog dizajna.
  • fotoaparat: ako grafički dizajner izrađuje web-stranicu o putovanjima, trebat će mu kvalitetni fotoaparat kojim će postići savršene fotografije. Iako se iste mogu obraditi i u programima za obradu fotografija, uvijek se isplati uložiti u kvalitetni fotoaparat s potpunim kompletom objektiva. Prilikom kupnje fotoaparata treba obratiti pozornost na memoriju i na životni vijek baterije.
  • monitor visoke rezolucije: monitor visoke rezolucije povećava izvedbe grafičkog dizajnera bez obzira na to izrađuje li logotipe, obrađuje fotografije ili se bavi vektorskom grafikom. Ovakvi monitori stvaraju jasniju sliku, prikazuju veću količinu sadržaja i pokrivaju puno više boja.
  • software: još jedan važni alat za grafičke dizajnere svakako je namjenski software koji omogućuje obradu fotografija, preciznu izradu logotipa, odabir odgovarajuće tipografije i sl., ovisno o tome čime se bavi grafički dizajner.
  • bilježnica za vođenje bilješki: bilježnica je neizostavna oprema svakog dizajnera, čak i u 2019. godini. Uvijek će trebati nešto zapisati, skicirati ili planirati projekt.