Web-stranice trebaju biti dobro osmišljena, kvalitetna i informativna mrežna mjesta kako bi se privukao što veći broj kupaca. Potrebno je puno više od pukog “nabacivanja” teksta i slika.

Najvažnije karakteristike visokokvalitetnih web-stranica

  • responzivni dizajn: visokokvalitetna web-stranica mora biti responzivna. To znači da mora biti kodirana tako da se može prilagoditi svim veličinama zaslona bez obzira na uređaj na kojem se ista prikazuje. Osim toga, responzivni dizajn web-stranice osigurava bolji korisnički doživljaj, jer su istraživanja pokazala veliku stopu napuštanja iste ako je korisnik sam mora prilagoditi mobitelu, laptopu ili tabletu tako da “zoomira” određene dijelove ili da je čita pomicanjem sa strane.
  • optimizacija (SEO-search engine optimization): kako bi web-stranica bila vidljiva na tražilicama, potrebno ju je optimizirati. Optimizacija web-stranica odnosi se na analiziranje vlastitog poslovanja, proučavanje konkurencije, istraživanje ključnih riječi, izradu kvalitetnog sadržaja koji se također upotpunjuje i uređuje, korištenje “meta title” i “meta description” tagova, stvaranje linkova te stalno analiziranje učinkovitosti i uspješnosti s ciljem ispravljanja eventualnih pogrešaka. Optimizacija web-stranice podrazumijeva i opisivanje slika i video-isječaka određenim ključnim riječima.
  • dobra navigacija: dobra navigacija web-stranice omogućuje njezino lakše i jednostavnije korištenje. To podrazumijeva ispravne linkove na opis djelatnosti te na određene sadržaje ili proizvode koji se nalaze na web-stranici. Isto tako važno je koristiti i vanjske izvore koji ukazuju na relevantnost i ozbiljnost web-stranice. Svi podatci o tvrtki (opis tvrtke, djelatnosti, usluga ili proizvoda) također moraju biti ispravni i lako dostupni.
  • kvalitetan sadržaj: kvalitetan sadržaj iznimno je važan za ugled i poslovanje web-stranice. Opće je poznata činjenica da ako korisnici na određenoj web-stranici ne nađu traženu informaciju u nekoliko minuta, odustat će od pretraživanja i započet će s traženjem novog mrežnog mjesta. Zato je jako bitno da je sadržaj koji se nalazi na web-stranici točan, jasan, čitljiv, jezgrovit i potpun. Gramatika i pravopis također igraju veliku ulogu u tome. Visokokvalitetna web-stranica mora imati relevantan sadržaj o tematici koju pokriva. Isto tako, potrebno je redovno objavljivati sadržaj odnosno ažurirati blog.