Zašto je WordPress najbolji CMS za SEO?

Odabirom ispravnog CMS-a može se izraditi jedinstvena web-stranica koja će vrlo brzo steći svoju popularnost. Samim time, tvrtka će postati vidljivija na tržištu što će se primijetiti u obliku većeg prometa. Sve ovo ne može se postići bez optimizacije stranice za tražilice (SEO). Zato je iznimno važno kod izrade stranice obratiti pozornost na to koji je sustav za upravljanje sadržajem najbolji za SEO.

Stručnjaci navode da je to WordPress.

Zašto je WordPress najbolji CMS za SEO?

  • on-page i off-page optimizacija: najvažnije je da WordPress omogućuje i on-page i off-page optimizaciju. On-page optimizacija podrazumijeva optimalno i pravilno korištenje ključnih riječi u naslovu, meta opisu i podnaslovima, proizvoljno strukturiranje URL-a, dodatci za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama, valjani linkovi, responzivni dizajn stranice i sl. Off-page optimizacija zadužena je za sve aktivnosti izvan web-stranice kao što je, primjerice, link building.
  • optimizacija slika: optimizacija slika također se ubraja u on-page optimizaciju, a odnosi se na opisivanje korištenih slika pomoću ALT taga. To je iznimno važno u onim slučajevima kada se slika iz nekog razloga ne prikazuje na pregledniku. Umjesto toga pojavljuje se opis slike iz ALT taga.
  • puno SEO dodataka: Yoast SEO je jedan takav dodatak pomoću kojeg se lagano i brzo može obaviti cjelokupna optimizacija web-stranice. Ono što je najbolje, vlasnik web-stranice ne mora samostalno istraživati ključne riječi koje će koristiti u člancima, nego će to Yoast SEO učiniti umjesto njega. W3 Total Cache je još jedan dodatak za WordPress koji osigurava veću brzinu učitavanja web-stranice na pregledniku. To također utječe na rangiranje web-stranice na Googleu.
  • jednostavno upravljanje sadržajem: s obzirom na to da kvalitetan sadržaj ima važnu ulogu u SEO procesu, WordPress opet odudara od konkurencije. Sučelje WordPressa je iznimno jednostavno za korištenje što znači da će sadržaj moći kreirati i oni koji su dosad pisali samo u Wordu.
  • dostupan je na većim svjetskim jezicima.